vineri, 27 noiembrie 2009

sos hollandaise

am vazut filmul Julie si Julia si mi-a placut. logic :) imi place si mancarea si Meryl Streep. si am ramas cu o obsesie. nu, nu e Boeuf Bourguignon :) asta m-a obsedat doar primele 2 zile si mi-a trecut. ma obsedeaza sosul olandez. am mancat o singura data si era de la plic. daca ala a fost bun imi dau seama cum o fi cel original, pe care tare fain il defineste Julia: e unt topit, batut rapid cu galbenus de ou pana a murit si s-a dus în ceruri. (traducerea nu este dintre cele mai bune...)

daca cineva e foarte priceput la sosul asta si imi da de veste ma bucur. daca nu am sa fac eu incercari si va dau eu de veste ;)

2 comentarii:

  1. moniiiii, pai sarcigugal :)) http://gastronomie.ele.ro/Sos_olandez_--r251.html

    sa-mi zici daca-i bun ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. hai mai teo ca si eu am auzit de goagal asta sau cum ii zice :))
    io ziceam de cineva priceput. adica: cineva de incredere si care vine si cu dovada. asa ca nu-mi mai da link-uri decat catre posturi de ale tale, si musai cu poze ;)

    RăspundețiȘtergere